Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει «τρομοκρατήσει» τους μετόχους της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα έχει μόνιμες συνέπειες για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή, δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου δανειστή.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας είπε στο Fox Business Network ότι η αντίδραση της Κίνας στον πόλεμο και τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας.

«Υπάρχει μια παγκόσμια έκρηξη υπέρ της Ουκρανίας και αυτό θα έχει μόνιμες συνέπειες, ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου», είπε ο Μάλπας, επικαλούμενος αυτό που αποκάλεσε «μια πολύ σαφή εστίαση στο ότι ο Πούτιν είναι η πηγή του προβλήματος».

Παρέθεσε προηγούμενες ρωσικές εισβολές, όπως στην Ουγγαρία το 1956, την Τσεχοσλοβακία το 1968 και τη Γεωργία το 2008 και την προσάρτηση της περιοχής της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014, αλλά είπε ότι ο τρέχων πόλεμος ήταν πολύ ευρύτερος.

«Αυτό είναι μια τάξη μεγέθους χειρότερη όσον αφορά τον αποδεκατισμό και τους θανάτους που συμβαίνουν, οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξουν μόνιμες συνέπειες», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ