Σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες κρατήσεις διακοπών κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, προβλέπει η TUI, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής επιχείρησης του ομίλου, Σέφαν Μπάουμερτ..

«Οι πελάτες μας πρέπει να καλύψουν τη διαφορά», είπε στον όμιλο εφημερίδων Funke, προσθέτοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πλησιάσουμε στο επίπεδο του 2019. Τα ταξίδια θα είναι ευκολότερα αυτό το καλοκαίρι λόγω των λιγότερων περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού».

Η TUI τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν τα επίπεδα πριν από την COVID, με σταθερή ανάκαμψη στη Βρετανία μετά την άρση των περιορισμών και των κανόνων δοκιμών.

Την περασμένη Πέμπτη,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Φρίντριχ Γιούσεν δήλωσε: «Αναμένουμε ένα δυνατό καλοκαίρι του 2022. Ο δρόμος για την έξοδο από την πανδημία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος. Η ζήτηση για ταξίδια είναι υψηλή σε όλες τις αγορές».

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης δήλωσε πρόσφατα ότι οι τιμές για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022 αυξήθηκαν κατά 22% χάρη στην ισχυρότερη ζήτηση για οργανωμένες διακοπές και πολυτελή ξενοδοχεία.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε ότι προορισμοί όπως η Κρήτη, θα έχουν τεράστια ζήτηση. Όσον αφορά τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις, σύμφωνα με τον υπουργό, σε σχέση με το 2019 η αύξηση από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 37% στην Κρήτη, 24% στη Ρόδο και 20% στην Κω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες