Αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το 2019 εμφανίζονται, μέχρι στιγμής, οι προκρατήσεις διακοπών σε ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού. Το ισχυρό ρεύμα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού έρχεται να επιβεβαιώσει και η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), τον περασμένο μήνα (Ιανουάριο) η επιβατική κίνηση σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια εμφανίστηκε αυξημένη κατά 223,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, ο οποίος, ωστόσο, ήταν μήνας σκληρού lockdown.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ανήλθε τον περασμένο μήνα στους 1.249.387, έναντι 386.130 επιβατών τον Ιανουάριο του 2021. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, στο σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων καταγράφηκαν 18.218 πτήσεις, από τις οποίες 11.314 ήταν εσωτερικού και 6.904 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο 70,1%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 10.708 πτήσεις. Πάντως, η επιβατική κίνηση και οι πτήσεις, εξακολουθούν να υστερούν σημαντικά έναντι του Ιανουαρίου του 2019, που δεν υπήρχαν περιορισμοί λόγω της πανδημίας.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, σε σχέση πάντα με το 2019, το 2022 η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι +37% προς την Κρήτη, +24% για τη Ρόδο και +20% προς την Κω.

Επίσης, τον Ιανουάριο οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 30% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019. Ενδεικτικό του όλου κλίματος είναι ότι η TUI ανακοίνωσε πως φέτος θα διακινήσει προς την Ελλάδα περίπου 3 εκατ. τουρίστες, έναντι 1,5 εκατ. πέρυσι.

Επίσης, η DER Touristik, ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες που θα διακινήσει φέτος προς την Ελλάδα θα είναι αυξημένοι κατά 20% (θα ανέλθουν έως 1,2 εκατ. επισκέπτες) σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι πρώτη σε προκρατήσεις στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει φέτος συνολικά 500.000 θέσεις για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες