Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν τα futures στη Wall Street με την αγορά να είναι έντονα προβληματισμένη καθώς δεν διαφαίνεται ελπίδα για διακοπή της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση προς την αμερικανική κυβέρνηση να δρομολογήσει ακόμη και ένα πετρελαϊκό εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Αυτή την ώρα τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 408 μονάδες, αν και νωρίτερα έπεφταν σχεδόν 550 μονάδες. Πτώση κατά 53 μονάδες σημειώνουν τα futures του S&P 500, ενώ σημαντικό έδαφος κατά 182 μονάδες χάνουν τα futures του τεχνολογικού Nasdaq.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή ο Dow έπεσε κατά 170 μονάδες, συμπληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο «κόκκινο», o S&P 500 με πτώση 0,7% και ο Nasdaq με υποχώρηση ύψους 1,6%.

Πολύ μεγάλες απώλειες καταγράφουν σήμερα προσυνεδριακά οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών, όπως και των τραπεζών, ενώ στον αντίποδα σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι μετοχές των μεταλλουργικών ομίλων και βέβαια των ενεργειακών κολοσσών με φόντο το συνεχιζόμενο ράλι στα commodities.

Πραγματικά, η συζήτηση για διεύρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στον ενεργειακό κλάδο έδωσε νέα πνοή στην αδιάκοπη ανοδική πορεία των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

To Brent «έπιασε» πρόσκαιρα τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, ήτοι το υψηλότερο σημείο του από τον Ιούλιο του 2008, αν και σταδιακά επανήλθε και πάλι κάτω από τα 130 δολάρια. Αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στα 126 δολάρια, ήτοι αύξηση κατά 6,3%. Αντιστοίχως το αμερικανικό WTI ανεβαίνει κατά 6,5% στα 123 δολάρια, αν και νωρίτερα «έσπασε» πρόσκαιρα το φράγμα των 130 δολαρίων.

Αναλόγως μεγάλα κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν τα μέταλλα, πολύτιμα και μη. Μάλιστα, ο χρυσός έπιασε προσωρινά τα 2.000 δολάρια την ουγγιά πριν υποχωρήσει ελαφρά στα 1.992 δολάρια.

Στην αγορά ομολόγων, το 10ετές κρατά τα κέρδη του και βρίσκεται στο 1,779%, ενώ και το δολάρια παραμένει ενδυναμωμένο έναντι του βαλλόμενου ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,087.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]