Σχέδιο για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στο Ηνωμένου Βασέλιο ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα προβεί στην ανακοίνωση στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος που αφορά το σχέδιο απογαλακτισμού της Βρετανίας από το ρωσικό πετρέλαιο —αν και όχι αμέσως— ως μέρος μιας ευρύτερης διεθνούς προσπάθειας  να τιμωρηθεί η Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Βρετανία εξαρτάται λιγότερο από τις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων σε σύγκριση με μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ωστόσο, οι ρωσικές εισαγωγές δεν είναι ασήμαντες στη βρετανική αγορά, καθώς αποτελούν το 8% των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύουν το 18% του ντίζελ.

Ο Τζόνσον αναμένεται να κάνει μια ακόμα μια δήλωση αργότερα μέσα στην εβδομάδα σχετικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει στη μείωση των εισαγωγών ρωσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει το επόμενο δεκαπνεθήμερο τη νέα ενεργειακή στρατηγική, δίνοντας έμφαση την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πυρηνική ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή