Οι τιμές του αλουμινίου συνεχίζουν να καταγράφουν ολοένα και νεότερα ιστορικά υψηλά στα 3.740 δολάρια ανά τόνο, απόρροια της άμβλυνσης των φόβων για σοβαρές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, άρα και στην αντίστοιχη -μειωμένη- προσφορά.

Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από το +150% της τιμής του σε λιγότερο από ένα έτος, όσο και από τις προσδοκίες των διεθνών οίκων που συγκλίνουν σε ένα δυστοπικό σενάριο εξαιρετικά υψηλών τιμών, όχι μόνο στο εν λόγω μέταλλο, αλλά σε όλα τα βιομηχανικά και ενεργειακά εμπορεύματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εταιρείες παραγωγής βωξίτη και αλουμινίου, όπως η Alcoa, έχουν την τιμητική τους, καθώς το λειτουργικό τους αντικείμενο επιτρέπει σε υπερμεγέθυνση της κερδοφορίας τους. Έτσι, η μετοχή της εταιρείας (NYSE:AA) προσέγγισε τα ιστορικά της υψηλά της περιόδου πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση ενυπόθηκων δανείων, και μάλιστα με ένα ανοδικό ράλι άνευ προηγουμένου +1.700% σε 12 μήνες.

Το αγοραστικό σήμα εν είδει επιβεβαίωσης από το overshooting στα 70 δολάρια βρίσκεται εν ισχύ, με επόμενο στόχο τα 117 και στήριξη τα 80,70.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παραμένει σε περιοχή κερδοφορίας έχοντας, για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο, ανακοινώσει σημαντική αύξηση αυτής, με EPS 2,5 δολάρια ανά μετοχή, ανώτερα κατά +29,56% των αναμενομένων. Να υπενθυμίσουμε δε πως δεν διαφαίνεται αλλαγή του σκηνικού, λόγω αφενός της αυξημένης ζήτησης παγκοσμίως, αφετέρου της μειωμένης προσφοράς από τους βασικούς εξαγωγείς της Κίνας και της Γουινέας (λόγω του εκείθεν προ μηνών πραξικοπήματος), και προφανώς της γεωστρατηγικής κρίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News