Καθώς τα κακά μαντάτα συνεχίζονται από το μέτωπο της γεωστρατηγικής κρίσης, οι Microsoft και Oracle ακολούθησαν το μονοπάτι των έτερων κολοσσών των Apple και Google (Alphabet)  ασκώντας βέτο στην εκείθεν λειτουργική τους δραστηριότητα.

Έτσι, με τις πωλήσεις τους να αναμένονται αισθητά μειωμένες το επόμενο διάστημα, δεδομένου του μεγέθους της ρωσικής αγοράς, οι επενδυτές συνεχίζουν να αποστρέφονται τις μετοχές τους, εν μέσω μιας ήδη πτωτικής πορείας λόγω υψηλού επενδυτικού ρίσκου.

Η μετοχή της Microsoft (NASDAQ:MSFT) κινδυνεύει να βρεθεί για άλλη μια φορά στο κρίσιμο επίπεδο των 272-274 δολαρίων, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ένα επίπεδο που οριοθετεί και την πλαγιοπτωτική της κίνηση. Η προ ημερών ανοδική αντίδραση από αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία του, ώστε να εικάζεται πως ενδεχόμενη απώλεια αυτού θα σημάνει συναγερμό, με τη μετοχή να εισέρχεται σε ζώνη υπερπώλησης με επόμενο στόχο στην πτώση τα 238, προφανώς χάνοντας και τα 2 τρισεκατομμύρια εμβληματικής κεφ/σης.

Άλλο είναι το ζήτημα της μετοχής της Oracle (NYSE:ORCL) που έχει ήδη χάσει το 28% της αξίας της από τα υψηλά της κίνησης στα τέλη του 2021.

Οι επενδυτές προεξόφλησαν ορθά τους κραδασμούς σε επίπεδο πωλήσεων, ξεπουλώντας νωρίτερα από σχεδόν όλες τις όμοιες του κλάδου, με τη μετοχή να έχει δώσει τεχνική έξοδο από την περιοχή των 90 δολαρίων. Πλέον, οι αγοραστές καλούνται να προστατεύσουν τη μακροπρόθεσμη και πιο κρίσιμη στήριξη των 70 δολαρίων, που ήδη τίμησαν λίγες ημέρες πριν, αναδεικνύοντας και την αξία της. Η επιστροφή στα 95 είναι πιθανή μόνο εάν αμβλυνθεί η προβληματική στην Ουκρανία, ειδάλλως οι λίγοι υπερασπιστές της μετοχής θα λυγίσουν, αφήνοντας τη μετοχή έως τα 58.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News