Με τη συνδυασμένη μετάφραση των πληθωριστικών πιέσεων στις κεντρικές οικονομίες ανά τον κόσμο και της γεωστρατηγικής κρίσης, η τιμή του χρυσού έχει χτίσει ένα ισχυρό ανοδικό momentum, με βασικό στόχο τα 2.150 δολάρια ανά ουγγιά.

Και μάλιστα, η ενδυνάμωση των εισροών κατά 2,7 δισεκ. δολάρια (46 τόνους) τον περασμένο μήνα από τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs) φυσικής αντιστάθμισης, δικαιολογεί την περαιτέρω άνοδο υπό τον προεξοφλητικό μηχανισμό, ενώ η εξάπλωση των νέων υφεσιακών φόβων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εμποδίζει τις Κεντρικές Τράπεζες σε συμβατικές ενέργειες επιτοκιακής στόχευσης.

Μιαν ανάσα πλέον από το εμβληματικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων, το πολύτιμο μέταλλο έχει την πρώτη στήριξη στα 1.978, με την κύρια μεσοπρόθεσμη στα 1.850.

Την εικόνα συμπληρώνει και η συμπεριφορά του ασημιού στη δευτερογενή αγορά.

Το βιομηχανικό μέταλλο δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 22 δολαρίων ανά ουγγιά, με πολλές πιθανότητες να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο με την αντίσταση των 30, που ταλαιπωρεί εδώ και 1μιση χρόνο, στον δρόμο για νεότερα υψηλά 10ετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News