Σύντομα θα λειτουργήσει και στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η εφαρμογή «Panic Button» του Ιδρύματος Vodafone, η ανάπτυξη της οποίας προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Πρόκειται για μια τεχνολογική λύση που θα ενισχύσει την αμεσότητα με την οποία μια γυναίκα που δέχεται επίθεση, θα μπορεί να ειδοποιεί τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα λειτουργήσει πιλοτικά για τις πλέον ευάλωτες στη βία γυναίκες, ενώ σε βάθος χρόνου στόχος είναι να μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Ίδρυμα Vodafone έχει αναπτύξει τεχνογνωσία στον τομέα της έμφυλης βίας μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιεί σε περισσότερες από δέκα χώρες, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει διαθέσει οκτώ συναφείς λύσεις, ενδυναμώνοντας περισσότερο από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτής της εμπειρίας, τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Ίδρυμα Vodafone, μέσω της δράσης του στον τομέα, καταδεικνύουν τη σημασία μιας τέτοιας εφαρμογής, δεδομένου μάλιστα ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί κατά 30% πανευρωπαϊκά από την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Αναφορά στο «Panic Button» έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Σύντομα, μάλιστα, με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και με τη συνεργασία της Vodafone, μία εφαρμογή θα επιτρέπει στη γυναίκα που κινδυνεύει, να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Το Panic Button χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών ετών των ελληνικών γυναικείων οργανώσεων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κοινωνία