Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν και η άνοδος να τροφοδοτείται από την ελπίδα που καλλιεργείται για διπλωματική λύση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο  Dow Jones ενισχύθηκε κατά 653 μονάδες, ή 2%, στις 33.286 μονάδες,καθώς υποστηρίχτηκε από τα κέρδη σε Salesforce, Nike και JPMorgan. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 2,6% και έκλεισε στις 4.278 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 3,6% στις 13.256 μονάδες

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα το απόγευμα, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχικές επενδύσεις. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate,  σημείωσε πτώση 12% και διαμορφώθηκε στα 108,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό Brent, υποχώρησε κατά 13% στα 111,1 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά αντιδρά θετικά στην αποκλιμάκωση των τιμών στην αγορά εμπορευμάτων. Τις τελευταίες μέρες η ενέργεια, τα γεωργικά προϊόντα αλλά και τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν έντονα ανοδική πορεία, δημιουργώντας ανησυχία στους επενδυτές που προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετοχικών τίτλων.

«Η αγορά μετοχών συνεχίζει να λαμβάνει τα σημάδια της από τις αλλαγές στις τιμές των εμπορευμάτων, συγκεκριμένα του πετρελαίου», δήλωσε η Κάθι Μποστάντιτς, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Oxford Economics. «Η διαπραγμάτευση θα χαρακτηριζεται από αστάθεια, θα βλέπουμε ράλι στις μετοχές, όταν υποχωρούν οι τιμές, αλλά συνολικά η προοπτική να παραμείνουν πολύ υψηλά οι τιμές του πετρελαίου και των μη ενεργειακών προϊόντων θίγει συνολικά τις προοπτικές για την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά μετοχών».

Οι μετοχές που πρωταγωνίστησαν στο ταμπλό

Οι μετοχές τεχνολογίας ώθησαν υψηλότερα την αγορά  με το Netflix να κερδίζει 5%, η Microsoft να σημειώνει άνοδο 4,6%, η Meta Platforms και η Alphabet σημείωσαν άνοδο 4,3% και 5%, αντίστοιχα.Οι αεροπορικές εταιρείες και οι εταρείες κρουαζιέρας έκλεισαν με κέρδη την Τετάρτη. Η Carnival Corp. σημειώνει άνοδο πάνω από 8,8% και η United Air Lines είναι 8,3% υψηλότερη.

Με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Η Wells Fargo σημείωσε άνοδο άνω 5,8% και η Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Η  μετοχή της υπηρεσίας γνωριμιών Bumble έκλεισε με άνοδο 41,9% αφού ανακοίνωσε κέρδη και αναμενόμενη ανάπτυξη που ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών για το πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,9%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Federal Reserve  και στο θα διαχειριστεί μια ήπια οικονομική προσγείωση αποφεύγοντας την ύφεση,

«Η δύναμη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, των καταναλωτών και του συνολικού εταιρικού τομέα θα πρέπει να λειτουργήσει ως το βάρος για να μας κρατήσει μακριά από την ύφεση βραχυπρόθεσμα», είπε στο CNBC, ο Ρος Μέιφιλντ, αναλυτής στρατηγικών επενδύσεων στη Baird «Συνολικά, η αστάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών εξελίξεων στην Ουκρανία, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ εξακολουθούν να φαίνονται αξιοπρεπή, ειδικά εάν η Fed μπορέσει να αυξήσει τα επιτόκια χωρίς να σπάσει τη ζήτηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]