Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο χρόνων, καθώς οι επενδυτές σταμάτησαν τις πωλήσεις με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και των υπόλοιπων εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 4,68% στις 434,45 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και χρηματιστήρια να κλείνουν με θετικό πρόσημο. Ο κλάδος των αυτοκινήτων βρέθηκε στην κορυφή των αποδόσεων, καθώς ενισχύθηκε κατά 9,5%. Στον αντίποδα, απώλειες της τάξης του 2,5% κατέγραψε ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 3,25% στις 7.191 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 7,92% στις 13.848 μονάδες μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 7,13% στις 6.388 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εντυπωσιακή ανάκαμψη – Αλμα 4,2%

Ανέκαμψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο ύστερα από δύο συνεδριάσεις απωλειών, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει απώλειες 7,60%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν καταγράψει και τις μεγαλύτερες απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, οδηγώντας την αγορά πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων.

Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,22%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 827,11 μονάδες (+4,74%).

Πώς κινήθηκε η Ασία και η Wall Street

Έντονη νευρικότητα  και μικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Wall Street  ξεκίνησε με ισχυρή ανάκαμψη των δεικτών, μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε χαμηλότερα επίπεδα. Επιπλέον, η άνοδος τροφοδοτείται από την ελπίδα που καλλιεργείται για διπλωματική λύση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαίοι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ για να μελετήσουν τα μηνύματα πώς οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής θα διαχειριστούν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σήμερα μια σειρά από εταιρείες ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματά τους ανάμεσα τους οι Vivendi, Adidas, Continental, Deutsche Post, L&G και Prudential. Η μετοχή της Adidas εκτινάχθηκε σχεδόν 13% μετά την κερδοφορία που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών. Σημαντική άνοδο κατέγραψε και η μετοχή της Deutsche Post που έκλεισε με κέρδη 12%.

Στην κορυφή  των αποδόσεων των εταιρειών που συνθέτουν τον Stoxx 600, βρέθηκε η μετοχή της  Polymetal International που έκλεισε με άνοδο 62%, καθώς ανακοίνωσε ότι όλες οι δραστηριότητές της στη Ρωσία και στο Καζακστάν συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ ισχυρίστηκε ότι στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της είναι απίθανες. Στον αντίποδα τη χειρότερη απόδοση κατέγραψε η βελγική εταιρεία διανομής αυτοκινήτων D’Ieteren Group που έκλεισε με απώλειες που άγγιξαν το 11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές