Τα ράλι που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας των κυρώσεων στη Μόσχα, προκαλούν εύλογους φόβους ότι οι βιομηχανίες θα ξεμείνουν από προμήθειες βασικών εμπορευμάτων.

Το νικέλιο εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ καθώς οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απειλούν την παγκόσμια προσφορά του πολύτιμου μετάλλου. Το ίδιο για το παλλάδιο , βασικό συστατικό για κινητήρες αυτοκινήτων. Σε ιστορικά υψηλά βρέθηκαν επίσης, ο χαλκός και το αλουμίνιο.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ , Τζίνα Ραϊμόντο μιλώντας στο Yahoo Finance Live είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να αποφύγει τις ελλείψεις και να διασφαλίσει ότι υπάρχει επαρκές απόθεμα εμπορευμάτων.

«Αυτό που κάνουμε – και το κάνουμε κάθε μέρα, κυριολεκτικά – είναι να συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα για να βρούμε εναλλακτικές πηγές αυτών των κρίσιμων ορυκτών – νικέλιο, παλλάδιο, ουράνιο», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, προσθέτοντας: «Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν αρκετά αποθέματα, επομένως αυτό δεν είναι άμεσο πρόβλημα».

Ενώ οι προμήθειες πρώτων υλών μπορεί να μην αποτελούν ακόμη πρόβλημα, οι ελλείψεις εξαρτημάτων όπως ημιαγωγοί έχουν επιδεινωθεί μόνο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advanced Micro Devices Lisa Su είπε πρόσφατα στο Yahoo Finance Live ότι η έλλειψη τσιπ πιθανότατα θα συνεχιστεί και πέραν του τρέχοντος έτους .

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικεντρώνεται σε μακροπρόθεσμες διορθώσεις. Η Ραϊμόντο και ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθούν με επικεφαλής επιχειρήσεων την Τετάρτη για να συζητήσουν τον Νόμο Καινοτομίας , ο οποίος -όπως αναφέρουν- θα ξεκλειδώσει τις επενδύσεις στη μεταποίηση με έδρα τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή