Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες περαιτέρω,  σε θέτοντάς την σε «C» από «Β», στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι επίκειται χρεοκοπία καθώς οι κυρώσεις και οι εμπορικοί περιορισμοί έχουν υπονομεύσει την προθυμία της να εξυπηρετήσει το χρέος.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας κλυδωνίζονται από τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, εγείροντας σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα και την προθυμία της να εξυπηρετήσει το χρέος.

Η εταιρεία αξιολόγησης επεσήμανε το προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει μια μετατροπή σε ρούβλι, των πληρωμών κρατικών χρεών σε ξένο νόμισμα για τους πιστωτές σε συγκεκριμένες χώρες.

«Η περαιτέρω επιτάχυνση των κυρώσεων και των προτάσεων που θα μπορούσαν να περιορίσουν το εμπόριο ενέργειας αυξάνουν την πιθανότητα μιας πολιτικής απάντησης από τη Ρωσία που περιλαμβάνει τουλάχιστον επιλεκτική μη πληρωμή των κρατικών της υποχρεώσεων», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή