Σταθεροποιείται  η τιμή του χρυσού μετά την απότομη πτώση που κατέγραψε στην χθεσινή συνεδρίαση, καθώς δεν υπήρξε εξέλιξη στις συνομιλίες ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα ενισχύοντας την ανησυχία των επενδυτών, οι οποίοι αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,2% και διαμορφώθηκε στα 1.996,09 δολάρια η ουγγιά στις 12:47 ώρα Ελλάδας, μετά τη χθεσινή βουτιά του 3%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 2.002,40 δολάρια η ουγγιά.

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Ουκρανική κρίση οδήγησε τους επενδυτές στη αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων οδηγώντας τη τιμή του χρυσού να φθάνει στο επίπεδο ρεκόρ που είχε σημειώσει τον Αύγουστο του 2020. Αναλυτές εκτιμούν ότι μέρος αυτού ασφάλιστρου κινδύνου αποκλιμακώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση και νωρίς την Πέμπτη. Οι εξελίξεις όμως  δείχνουν ότι δεν υπάρχει άμεσο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία και γι’ αυτό οι αναλυτές προειδοποιούν για πτωτικές τάσεις στα χρηματιστήρια, ενισχύοντας την τιμή του χρυσού.

Οι επενδυτές  αναμένουν τα στοιχεία για τον ΔΤΚ στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της άνοδος των τιμών του πετρελαίου και ενόψει της επόμενη συνάντησης της Federal Reserve στις 16 Μαρτίου και το σήμα που θα δοθεί για τη νομισματική πολιτική που θα ασκήσει η κεντρική τράπεζα τους επόμενους μήνες.

Η τιμή του ασημιού αυξήθηκε κατά 0,3# στα 25,80 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 1.087,32 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,4% στα 2.922,54 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές