Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει των συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε 0,7% στις 08:19 ώρα Ελλάδος μετά από το χθεσινό ράλι ανόδου στη διάρκεια του οποίου κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2020.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, ενώ real estate κλάδος υγείας καταγράφουν μικρές απώλειες. Ανοδικά κινήθηκε και το πετρέλαιο.

Μεταξύ των μετοχών, η Carlsberg CARLb.CO υποχώρησε 2,5% αφού η δανική ζυθοποιία ανέστειλε τις προβλέψεις της λόγω αβεβαιότητας για τη μεγάλη ρωσική αγορά και δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει στρατηγική αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της στη χώρα.

Ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss BOSSn.DE σημείωσε πτώση 4,0% μετά την ανακοίνωση της προσωρινής διακοπής των εργασιών του στη Ρωσία, αλλά εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το 2022.

Ο γαλλικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Vivendi VIV.PA σημείωσε άνοδο 0,8% αφού ανακοίνωσε διπλασιασμό των βασικών λειτουργικών κερδών το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές