Με αντίστοιχες αποφάσεις των ανταγωνιστριών της Philip Morris και British American Tobacco (ΒΑΤ), συντάσσεται η Japan Tobacco, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στη χώρα, ανακοινώνοντας ότι θα αναστείλει τις επενδύσεις και το μάρκετινγκ στη ρωσική αγορά.

Η καπνοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο διακοπής της παραγωγής στη χώρα εκτός εάν υπάρξει βελτίωση στο λειτουργικό περιβάλλον και στη γεωπολιτική κατάσταση.

Οι καπνοβιομηχανίες έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις απέναντι στη Ρωσία. Η Imperial Brands είναι ο μόνος μεγάλος παραγωγός τσιγάρων στην αγορά που διακόπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων του στη χώρα. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές Philip Morris και BAT δεν έχουν προχωρήσει τόσο μακριά, διατηρώντας κάποιες δραστηριότητες έστω και αναστέλλοντας τις επενδύσεις τους στη Ρωσία.

Η Japan Tobacco εκτιμά ότι το μερίδιό της στη ρωσική αγορά ανερχόταν τον Δεκέμβριο σε 37%.  Η Ρωσία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά τσιγάρων στον κόσμο σε όγκο και σχεδόν το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού της καπνίζει.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εισβολή της Ρωσίας έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και έχουν επιβληθεί σοβαροί εμπορικοί περιορισμοί και οικονομικές κυρώσεις που ανατρέπουν με δραματικό τρόπο τις δυτικές επενδύσεις τριών δεκαετιών στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή