Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οκτώ στους δέκα Έλληνες θεωρούν την λεκτική επίθεση και τον συναισθηματικό εκβιασμό τις πιο διαδεδομένες μορφές bullying.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων 16-64 ετών σχετικά με τις απόψεις και τις εμπειρίες του ελληνικού κοινού πάνω στο φαινόμενο του εκφοβισμού στις νεαρές ηλικίες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας με τίτλο «Μίλα Τώρα» για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (Bullying), από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ποσοστό 60% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει δεχθεί προσωπικά bullying στην παιδική ή εφηβική ηλικία, με το φαινόμενο να παρουσιάζει ίδια αναλογία σε άντρες και γυναίκες. Οι κύριοι χώροι στους οποίους συμβαίνει το bullying φαίνεται να είναι οι χώροι εκπαίδευσης.

Το bullying ασκείται κατά κύριο λόγο από συνομήλικους, με βασική αφορμή την ανάγκη τους να ξεχωρίσουν, να «κάνουν πλάκα», να μιμηθούν κάποιους άλλους, αλλά και από συναισθήματα κατωτερότητας.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας, όταν δέχεται bullying, ένα παιδί αισθάνεται φόβο, απελπισία/ απόγνωση, αλλά και ντροπή, δυστυχία και ενοχές ενώ η πλειονότητα των παιδιών που δέχονται bullying δεν μιλούν γι’ αυτό, ούτε ζητούν βοήθεια από κανέναν.

Τέλος, η μειονότητα των παιδιών που ζητούν βοήθεια, απευθύνονται κυρίως στους γονείς τους, και σε ελάχιστο βαθμό σε κάποιο επίσημο θεσμό.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα