Το κυρίαρχο συναίσθημα του κόσμου απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες 17 χώρες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Focus Bari,  είναι ο σκεπτικισμός.

Συγκρίνοντας τις 18 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε συναίσθημα σκεπτικισμού προς την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα, το συναίσθημα του φόβου προς την Τεχνητή Νοημοσύνη αν και εκφράζεται από μικρότερη αναλογία κοινού σε όλες τις χώρες, η Ελλάδα τοποθετείται δεύτερη σε κατάταξη, με πρώτη την Πολωνία.

Κυρίαρχες είναι οι ανησυχίες για το τι θα συμβεί αν η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο, καθώς και ο φόβος ότι μπορεί να βρεθεί σε «λάθος χέρια».

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη έχουν θετικότερη άποψη και προσδοκίες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν αρκετή σχετική ενημέρωση για τις δυνατότητές της.

Τα θετικά της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι οι επαναστατικές θετικές αλλαγές που θα φέρει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθώς και η «μεταμόρφωση» που αναμένεται να  επιφέρει σε αρκετούς κλάδους, όπως η ιατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η βιομηχανία κ.λπ.

Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας και η ανθρώπινη προσέγγιση θεωρείται απαραίτητη / αναντικατάστατη σε μια πλειάδα παραδοσιακών κλάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Πιτσάι (Google): Επιτέλους επιβραδύνεται η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επιτέλους επιβραδύνεται» - Τι προβλέπει τώρα ο CEO της Google

Θα χρειαστεί χρόνος για μια άλλη τεχνολογική ανακάλυψη για να θέσει ξανά την ΑΙ σε εξαιρετικά γρήγορη αναπυτξιακή ταχύτητα, προβλέπει ο CEO της Google Σουντάρ Πιτσάι