Το κυρίαρχο συναίσθημα του κόσμου απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες 17 χώρες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Focus Bari,  είναι ο σκεπτικισμός.

Συγκρίνοντας τις 18 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε συναίσθημα σκεπτικισμού προς την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα, το συναίσθημα του φόβου προς την Τεχνητή Νοημοσύνη αν και εκφράζεται από μικρότερη αναλογία κοινού σε όλες τις χώρες, η Ελλάδα τοποθετείται δεύτερη σε κατάταξη, με πρώτη την Πολωνία.

Κυρίαρχες είναι οι ανησυχίες για το τι θα συμβεί αν η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο, καθώς και ο φόβος ότι μπορεί να βρεθεί σε «λάθος χέρια».

Όσοι γνωρίζουν περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη έχουν θετικότερη άποψη και προσδοκίες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν αρκετή σχετική ενημέρωση για τις δυνατότητές της.

Τα θετικά της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι οι επαναστατικές θετικές αλλαγές που θα φέρει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθώς και η «μεταμόρφωση» που αναμένεται να  επιφέρει σε αρκετούς κλάδους, όπως η ιατρική, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η βιομηχανία κ.λπ.

Ωστόσο, ο ανθρώπινος παράγοντας και η ανθρώπινη προσέγγιση θεωρείται απαραίτητη / αναντικατάστατη σε μια πλειάδα παραδοσιακών κλάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον