Με τέσσερις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα φιλοξενίας επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο του στην Ελλάδα ο κινεζικός όμιλος Fosun Tourism Group, που ελέγχει τη διεθνή αλυσίδα Club Med και έχει αγοράσει τα τελευταία έτη επιλεγμένα σήματα και ακίνητα της Thomas Cook, μετά τη χρεοκοπία της τελευταίας το 2019.

Πρόκειται για 4 ξενοδοχεία, που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν εφέτος, υπό τα δημοφιλή ξενοδοχειακά σήματα Casa Cook και Cook’s Club, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Fosun Tourism Group κ. Alessandro Dassi, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο όμιλος ξεκινάει την επέκταση και ανακαίνιση του ιστορικού Club Med στο Γρεγολίμανο της Εύβοιας, με πλήρως ανακαινισμένα bungalows πάνω στην παραλία.

Συγκεκριμένα, εφέτος τον Μάιο θα ανοίξουν:

– Το Casa Cook Samos, δυναμικότητας 128 δωματίων. Το νέο boutique ξενοδοχείο του κινεζικού ομίλου βρίσκεται κοντά στο Πυθαγόρειο και είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή με το brand Casa Cook.

– Το Casa Cook Mykonos, δυναμικότητας 26 δωματίων.

– Το Cook’s Club Ialysos στη Ρόδο, δυναμικότητας 83 δωματίων. Πρόκειται για τη δεύτερη μονάδα της Fosun στο νησί των Ιπποτών μετά το Cook’s Club City Beach Rhodes και απευθύνεται σε ενήλικες.

Τον Ιούνιο πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Cook’s Club Corfu με 195 δωμάτια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στην παραλία των Γουβιών στην Κέρκυρα.

Ο κ. Dassi δεν προσδιόρισε το ύψος της επένδυσης για τα 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το πλάνο για νέες επενδύσεις, ο όμιλος αναζητά ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με την Αθήνα αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς να αποτελούν στρατηγικό στόχο.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν στρατηγικό προορισμό για εμάς, που ταιριάζει απόλυτα με τα brands των ξενοδοχείων μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στην περιοχή», δήλωσε ο Alessandro Dassi.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Dassi απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στην ελληνική ξενοδοχειακή κοινότητα να διερευνήσουν από κοινού πιθανές συνεργασίες με αμοιβαία οφέλη και για τα δύο μέρη. «Είναι στρατηγική μας απόφαση να ενισχύσουμε την επένδυσή μας στην περιοχή με την επέκταση του αριθμού των ξενοδοχείων κάτω από τα brands Casa Cook και Cook’s Club. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με ξενοδόχους και επενδυτές που θέλουν να είναι μέρος αυτού του οράματος», πρόσθεσε.

Ο κινεζικός κολοσσός το περασμένο καλοκαίρι επανέφερε τα brands Casa Cook και Cook’s Club και λειτούργησαν εκ νέου τα πρώτα τέσσερα ξενοδοχεία με τα σήματά της σε Ρόδο, Κρήτη και Κω. Έτσι στην Ελλάδα θα λειτουργεί πλέον 8 μονάδες Cook’s Club και Casa Cook.

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο της Fosun Tourism Group κατά τη φετινή σεζόν περιλαμβάνει συνολικά 15 ξενοδοχεία Casa Cook και Cook’s Club σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Ισπανία και Βουλγαρία. Στην Ελλάδα τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν είναι τα εξής: Casa Cook Rhodes, Casa Cook Samos, Casa Cook Mykonos, Cook’s Club Hersonissos, Cook’s Club Tigaki Kos, Cook’s Club Rhodes City Beach, Cook’s Club Ialysos Rhodes, Cook’s Club Corfu.

Το Casa Cook είναι ένα σήμα boutique ξενοδοχείων με έμφαση στο design, στο ποιοτικό φαγητό και στην ευεξία. Το Cook’s Club είναι αλυσίδα beach hotels που σχεδιάστηκε για τη νέα γενιά ταξιδιωτών με έμφαση στη διασκέδαση και τις διακοπές εμπειριών σε ξενοδοχεία με σύγχρονο σχεδιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι το brand Cook’s Club είχε λανσαριστεί από την Thomas Cook το 2018 λίγο πριν την κατάρρευσή της και μάλιστα το πρώτο ξενοδοχείο ήταν αυτό στην Κρήτη, στην περιοχή της Χερσονήσου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός