Λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομία και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση είναι οι Αμερικανοί εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση του πληθωρισμού, την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και τις πιθανές επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μειώθηκε στις αρχές Μαρτίου στο 59,7 από 62,8 τον Φεβρουάριο. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης καταγράφει πτώση και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν πιο μέτρια πτώση στο 61,4.

Αν και δεν συμπεριλήφθηκε στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, το 24% όλων των ερωτηθέντων ανέφεραν αυθόρμητα τον πιθανό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική προοπτική, όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κέρτιν, επικεφαλής οικονομολόγος στις έρευνες καταναλωτών του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως