Η στωικότητα με την οποία υποδέχτηκαν οι επενδυτές στις ΗΠΑ την ανακοίνωση του πληθωρισμού σε νέα υψηλά επίπεδα 40ετίας στο 7,9% (!) αναδεικνύει και την πλήρη γνώση τους για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εγχώρια οικονομία.

Κι αυτό διότι το μίγμα ασύμμετρα υψηλού πληθωρισμού (4 φορές ανώτερος της μέσης απόδοσης στη λήξη του 10ετούς κρατικού) και ενδυνάμωσης των υφεσιακών φόβων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία λειτουργεί επιβαρυντικά σε κάθε απόφαση τοποθέτησης υπέρ της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street παραμένουν αδύναμοι, μην έχοντας σοβαρές υποστηρικτικές αγορές, τουλάχιστον μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, με το επιχείρημα ότι ακόμα βλέπουμε την αρχή μιας πολύ μέτριας χρονιάς τόσο από πλευράς μεγέθυνσης όσο και από πλευράς αποδόσεων, καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σε αυτό το μοτίβο, ο τεχνολογικός Nasdaq100 συνεχίζει πλαγιοπτωτικά, δοκιμάζοντας για πολλοστή φορά το κάτω όριο της τρέχουσας κίνησης, έτοιμος να εισέλθει σε ζώνη υπερπώλησης εφόσον δεν σωθεί το επίπεδο των 13.260 μονάδων που οριακά συντηρείται.

Η επόμενη στάση στα short είναι οι 12.650, με πρώτη αντίσταση τις 14.050 και κύρια στην τάση τις 15.950.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News