Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να λάβουν διπλωματικά μέτρα τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση θα θεωρούσε χρήσιμα, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Δύση θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Εάν υπάρχουν διπλωματικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμα, είμαστε έτοιμοι να τα λάβουμε», είπε ο εκπρόσωπος.

«Εργαζόμαστε για να θέσουμε τους Ουκρανούς στην ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση, μεταξύ άλλων αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσία με την επιβολή σοβαρού κόστους και με την παροχή βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας ώστε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν».

«Εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση της Μόσχας»

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για μια “εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση” της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ηταν να “θέτει τελεσίγραφα” στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο.

Οταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για “προόδους” στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε “ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία”.

Κατά τις τελευταίες συνομιλίες, “αρχίσαμε να μιλάμε” και η Μόσχα “πλέον δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα”, κάτι που συνιστά “μια εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση”, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΑΓ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».