Νέα ρωσική στρατιωτική απειλή που αυτή τη φορά στρέφεται ευθέως κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποιώντας πως οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να ανοίξουν πυρ κατά των δυτικών κονβόι που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία.

«Στέλνοντας (στην Ουκρανία) όπλα από πολλές διαφορετικές χώρες δεν είναι απλά μια επικίνδυνη κίνηση, είναι κάτι που μετατρέπει τα κονβόι των όπλων σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους» σχολίασε κ. Ριάμπκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, επισημαίνοντας δε, πως η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σχετικά τις ΗΠΑ, που θα έχουν και την ευθύνη για ότι συμβεί!

Ο Ριάμπκοφ στάθηκε δε, στις συνέπειες που θα προέκυπταν από την «απερίσκεπτη μεταφορά» όπλων, όπως τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν απέρριψε το αίτημα του Κιέβου για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, όπως και την απευθείας αποστολή οπλισμού και αεροσκαφών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, με το επιχείρημα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να συνεισφέρουν στον εκτροχιασμό της κατάστασης και σε έναν πόλεμο μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Ωστόσο, αρκετές άλλες χώρες, όπως π.χ. η Βρετανία έχουν προσφέρει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, ενώ οι Αμερικανοί έχουν προσφέρει αθρόα οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Αν οι Ρώσοι κάνουν πράξη την απειλή τους χτυπώντας τα δυτικά κονβόι όπλων, ο κίνδυνος για εκτροχιασμό της κατάστασης είναι εύλογος, όπως βιάστηκαν να επισημάνουν διεθνείς αναλυτές.

Χαρακτηριστική η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι μια ρωσική επίθεση στις γραμμές ανεφοδιασμού των δυτικών κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, θα ήταν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς διαπίστωσαν πως η άκαμπτη στάση του Ρώσου προέδρου διατηρείται, όπως και η πρόθεση του για συνέχιση της εκστρατείας των ρωσικών δυνάμεων μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα