Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019 «σκαρφάλωσε» η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ εστιάζουν στην συνεδρίαση της FED και στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει σχετικά με την αύξηση των επιτοκιών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 2,08%. Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο επίσης 7 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2.438%.

Εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στο αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve, η οποία ξεκινά την Τρίτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες.

Ο Μπομπ Πάρκερ, μέλος της επενδυτικής επιτροπής της Quilvest Wealth Management, δήλωσε στο «Squawk Box Europe» του CNBC τη Δευτέρα ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο πρέπει να «χαλιναγωγήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Νομίζω ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες βραχυπρόθεσμα, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική» συνέχισε, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να επιβραδύνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες