Την πλάτη της στη ρωσική αγορά γυρίζει και η Citigroup, μόλις η τελευταία από τις μεγάλες φίρμες της Wall Street που επιλέγουν να αποσύρουν τις δραστηριότητες τους από τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο τραπεζικός γίγαντας είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι πως σκοπεύει να περιορίσει το τμήμα λιανικής τραπεζικής στη Ρωσία. Όμως, σήμερα διεύρυνε και επιτάχυνε τον ρυθμό της απόσυρσης της.

«Αποφασίσαμε πλέον να διευρύνουμε τη διαδικασία εξόδου (από τη Ρωσία), συμπεριλαμβάνοντας και άλλα τμήματα και να συνεχίσουμε να περιορίζουμε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και την έκθεση μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των διεθνών σχέσεων της τράπεζας, Έντουαρντ Σκάιλερ. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως λόγω της φύσης των υπηρεσιών και των προβλημάτων που υπάρχουν, η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο για να εκτελεστεί και να ολοκληρωθεί.

Πάντως, στο πλαίσιο αυτό η Citi θα σταματήσει να δέχεται και να εξυπηρετεί νέους πελάτες στη Ρωσία, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις.

Στα τέλη του 2020, η τράπεζα αριθμούσε περίπου 3.000 επιχειρηματικούς πελάτες στη Ρωσία και 500.000 καταναλωτές, ενώ απασχολούσε 3.000 άτομα προσωπικό.

Θυμίζουμε πως ο αμερικανικός γίγαντας αποκάλυψε, τον περασμένο μήνα, πως το άνοιγμα του στη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου 10 δισ. δολάρια, αποτελώντας την 21η χώρα στη λίστα των κρατών που η Citi έχει παρουσία.

Σημειωτέον πως συνολικά οι αμερικανικές τράπεζες βρίσκονται σε μια διαδικασία ταχείας απομείωσης των δραστηριοτήτων τους στη ρωσική αγορά. Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα πως περικόπτει την επιχειρηματική δράση της στην Ρωσία, ενώ και η JPMorgan Chase έχει ανακοινώσει πως έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δραστικής μείωσης της δραστηριοποίησης της στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή