Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Ιταλία τα σχέδια της για τη μείωση της πολύ υψηλής εξάρτησης που έχει από τις ρωσικές ενεργειακές ροές. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής Ιταλός υπουργός αποκάλυψε στους Financial Times πως η χώρα έχει στα σκαριά και τη δημιουργία δύο νέων υπεράκτιων μονάδων παραλαβής και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, οι νέες μονάδες θα επιτρέψουν στην Ιταλία να προχωρήσει σε νέες προμήθειες φυσικού αερίου αλλά και LNG από άλλες χώρες και προμηθευτές, εξυπηρετώντας παράλληλα και τον ευρύτερο στόχο που έχει θέσει η Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της δραστικής μείωσης της χρήσης ρωσικού φυσικού αερίου κατά δύο τρίτα μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

«Δουλεύουμε με φρενήρη ρυθμό για να διασφαλίσουμε φυσικό αέριο από διαφορετικές πηγές και θα δούμε τα αποτελέσματα πολύ σύντομα» τόνισε ο κ. Τσινγκολάνι.

Η είδηση αυτή έρχεται να «κουμπώσει» στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο για την επιτυχημένη… εξόρμηση του υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την διασφάλιση νέων προμηθευτών ενέργειας για τη χώρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ταξίδεψε για το σκοπό αυτό στη Δημοκρατία του Κογκό και την Αγκόλα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μαζί με τον επικεφαλής της ενεργειακής ENI, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε μεταβεί σε Αλγερία και Κατάρ.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο επιβεβαίωσε πως οι συναντήσεις πήγαν καλά και πως όλες οι χώρες έχουν δείξει διάθεση να αυξήσουν τη διάθεση φυσικού αερίου προς την Ιταλία, με τον ίδιο να εκφράζει τη βεβαιότητα πως «μέσα σε δύο μήνες θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε κατά το ήμιση την εξάρτηση της Ιταλίας από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Πραγματικά, σύμφωνα με τον Τσινγκολάνι η Ιταλία έχει διασφαλίσει προκαταρκτικές συμφωνίες για περίπου 16 με 18 κυβικά μέτρα το χρόνο φυσικό αέριο και LNG από διαφορετικές πηγές. Η ποσότητα αυτή αναλογεί περίπου στη μισή ποσότητα από το ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγει και καταναλώνει η Ιταλία

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ