Τα σχέδια για την καθιέρωση ενός ελάχιστου εταιρικού φόρου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν, δήλωσε την Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να κερδίσει τα τελευταία μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να αντιτίθενται στο σχέδιο.

Πρόοδος

«Έχει σημειωθεί καλή πρόοδος (…) μερικά μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να είναι απρόθυμα, θα το συζητήσουμε σήμερα το πρωί (…) αλλά ό,τι κι αν συμβεί, η εφαρμογή αυτού του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή είναι στον σωστό δρόμο», είπε ο Λεμέρ είπε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Κοινή στρατηγική

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί μια κοινή στρατηγική της ΕΕ αναφορικά με την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτή η οικονομική στρατηγική θα έχει τρεις προτεραιότητες: πρώτον, υποστήριξη των καταναλωτών που υποφέρουν περισσότερο από την αύξηση των τιμών των καυσίμων (…) δεύτερον, προστασία των εταιρειών που επηρεάζονται περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία (…) και τρίτον, προετοιμασία για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης», είπε ο Λεμέρ.

Ecofin

Σημειώνεται ότι η πρόταση να ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ η επιτευχθείσα σε επίπεδο ΟΟΣΑ παγκόσμια συμφωνία, σύμφωνα με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Ecofin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή