Στην αντεπίθεση πέρασε η Ρωσία σήμερα, όχι μόνο σε επίπεδο ανταποδοτικών μέτρων κατά της Δύσης, αλλά και δρομολογώντας σχέδιο για τη στήριξη της αγοράς και των πολιτών της από τις διεθνείς κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, η Μόσχα έχει διαμορφώσει ένα ευρύ πακέτο στήριξης συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. δολαρίων για να αντισταθμίσει την επίδραση που προκαλούν οι διεθνείς κυρώσεις.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πάνω από 100 μέτρα, βάσει των οποίων περίπου 1 τρισ. ρούβλια θα διοχετευτούν σε επιχειρήσεις και απλούς πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Πως θα αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις η Ρωσία 

«Η εφαρμογή όλων των μέτρων θα διασφαλίσουν την μέγιστη ευελιξία της οικονομίας, θα αφαιρέσουν εσωτερικούς περιορισμούς στις επιχειρήσεις και θα προσφέρουν στους επιχειρηματίες περισσότερη ελευθερία» τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέους πόρους για την παραγωγή τους και την επίλυση προβλημάτων στα logistics, όπως και τη διατήρηση του προσωπικού και την αποτροπή τυχόν λουκέτων. Μάλιστα για να στηριχθεί η εργασία θα υπάρξουν νέα προγράμματα μετεκπαίδευσης, αλλά και διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο των νέων κυρώσεων που δρομολόγησαν Ε.Ε. και Βρετανία, στοχοποιώντας κυρίως Ρώσους επιχειρηματίες.

Οι μέχρι τώρα κυρώσεις φαίνεται να έχουν «παγώσει» περίπου τα μισά από τα αποθέματα της Ρωσίας σε ξένο συνάλλαγμα και χρυσό, ήτοι περίπου 300 δις. δολάρια από τα 643 των ρωσικών αποθεμάτων. Η εξέλιξη αυτή έχει περιορίσει τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να παρέμβει στην αγορά για να στηρίξει το ρούβλι. Αντιστοίχως αυξάνει και τις πιθανότητες να οδηγηθεί η ρωσική οικονομία σε χρεοκοπία, για πρώτη φορά από το 1998.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή