Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας εκτοξεύτηκε η απόδοση του 1οετούς αμερικανικού ομολόγου, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη FED.

Η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 2,24%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης φθάνοντας στο 2,53%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια από το 2018 και έδωσε σήμα για άλλες έξι αυξήσεις μέσα στο έτος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Τα στελέχη της Fed με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 0,25% τα οποία διαμορφώνονται πλέον σε φάσμα από 0,25% έως 0,50% από 0% με 0,25% προηγουμένως. Η Fed είχε οδηγήσει τα επιτόκια του δολαρίου σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από την πανδημία. Από τα εννέα μέλη της Fed τα οκτώ ψήφισαν για αύξηση 0,25%, ενώ ένα μέλος ψήφισε υπέρ αύξησης 0,50%.

«Αυξάνοντας τα επιτόκια, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων τόνωσης που είχε λάβει την εποχή της πανδημίας σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Γκρεγκ ΜακΜπράιντ, επικεφαλής χρηματοοικονομικός αναλυτής της Bankrate. «Αυτό είναι η αρχή μιας σειράς αυξήσεων επιτοκίων για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και για το επόμενο».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παραμένει επίσης στο επίκεντρο των επενδυτών, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ αξιωματούχων να συνεχίζονται την Τετάρτη. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η διασφάλιση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία αρχίζει να «ακούγεται πιο ρεαλιστική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές