Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά  του χρυσού, με την υποχώρηση του δολαρίου να αντισταθμίζει την πίεση από τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

H τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε ελαφρά υποχώρηση της τάξης του 0,40% και διαμορφώθηκε  στα 1.910,23 δολάρια η ουγγιά στις 17:10 ώρα Ελλάδος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν κατά 0,76% στα 1.913,80 δολάρια.

«Μόλις οι αγορές χρυσού αφομοιώσουν τις αποφάσεις της FED, η προσοχή θα μπορούσε να επιστρέψει γρήγορα στον συνεχώς εξελισσόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας», εξηγεί ο επικεφαλής αναλυτής στην Exinity ΧανΤαν, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση της κρίσης θα οδηγούσε σε περαιτέρω άνοδο της τιμής του χρυσού.»

Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και κατά συνέπεια στις υψηλότερες αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές όταν αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο επιλέγουν τα ομόλογα που προσφέρουν αποδόσεις, σε αντίθεση με το χρυσό που δεν προσφέρει. 

Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε, παρέχοντας στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς γίνεται φθηνότερο σε επενδυτές που τοποθετούνται με άλλα νομίσματα.

Μια θεμελιώδης αλλαγή που θα μπορούσε να συμβεί μετά το τέλος της κρίσης στην Ουκρανία είναι οι υψηλότερες αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες χωρών που δεν είναι ευθυγραμμισμένες με τη Δύση, καθώς  θα επιδιώκουν να διαφοροποιηθούν από περιουσιακά στοιχεία όπως το ευρώ και το δολάριο, δήλωσε ο Μπερναντ Νταντά, αναλυτής στο Natixis.

Το ασήμι σημειώνει πτώση στα 24,61 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,89% στα 1.004,46 δολάρια. Το παλλάδιο ενισχύεται κατά 0,94% στα 2.446,77 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές