Ανεβάζουν στροφές και οι ισπανικές αρχές στο κυνήγι των περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών. Πραγματικά, ένα 24ωρο μετά την κατάσχεση της θαλαμηγού «Lady Anastasia» του ολιγάρχη Αλεξάντρ Μιχέγεφ, το νέο τους «χτύπημα» στράφηκε ενάντια σε έναν από τους στενότερους συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον διευθύνων σύμβουλο της πετρελαϊκής Rosneft, Ίγκορ Σετσίν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισπανικών αρχών πρόκειται για την θαλαμηγό «Crescent» που βρισκόταν στο λιμάνι της Ταραγόνας, στην Καταλονία.

Το σούπερ γιοτ μήκους 135 μέτρων και αξίας 600 εκατ. δολαρίων θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Διέθετε σημαία των Νήσων Κέιμαν και βρισκόταν στην Ισπανία από τον περασμένο Νοέμβριο.

Για τον μυστικοσύμβουλο του τσάρου πρόκειται για το δεύτερο σούπερ-γιοτ που χάνει. Πριν από λίγες ημέρες οι γαλλικές αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση και του μήκους 86 μέτρων «Amore Vero», νούμερο 131 στην παγκόσμια κατάταξη των σούπερ γιοτ.

Το 2.800 τόνων Amore Vero είχε φτάσει στο λιμάνι Λα Σιοτά στις αρχές Ιανουαρίου και είχε παραμείνει για επισκευές. Μάλιστα, προσπάθησε να αναχωρήσει πριν την ολοκλήρωση των επισκευών προκειμένου προφανώς να προλάβει την παρέμβαση των αρχών, όμως η κίνηση του έγινε αντιληπτή με αποτέλεσμα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών να διατάξει την άμεση κατάσχεση του στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά του αφεντικού της Rosneft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή