Σε στρατηγικής σημασίας αγορά έχει εξελιχθεί η Ελλάδα για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, σύμφωνα με τη Schroders, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά η Schroders, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία στα 871,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021, έχει δρομολογήσει την ενεργότερη συμμετοχή της στην εγχώρια αγορά, κάτι που  επιβεβαιώνεται και από τη δημιουργία θέσης «Head of Greece, Cyprus & Malta», τοποθετώντας ως επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μπατζή.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπατζής σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ, η μέχρι σήμερα συνεργασία της Schroders με τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη προαναγγέλλονταν την περαιτέρω επέκταση της.

Σημείωσε επίσης, ότι μεταξύ των στρατηγικών στόχων της εταιρείας είναι «η μηδενική κατανάλωση ενέργειας» (net zero), αφού «η βιωσιμότητα είναι μέρος του DNA της Schroders». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι η εταιρεία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις που δείχνουν ισχυρή δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η Schroders, η οποία ιδρύθηκε το 1804, σήμερα απασχολεί πάνω από 5.700 άτομα σε 37 τοποθεσίες.

Οι στρατηγικοί στόχοι της είναι: Να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο asset management, να δημιουργήσει στενότερες σχέσεις με τους τελικούς πελάτες και να επεκτείνει τα private assets τους και τα alternatives.

Η επιχείρηση διοχετεύει κεφάλαια σε βιώσιμες και ανθεκτικές επιχειρήσεις για να επιταχύνει τη θετική αλλαγή στον κόσμο. Η επιχειρηματική φιλοσοφία της Schroders βασίζεται στην πεποίθηση ότι εάν εξυπηρετεί τους πελάτες, εξυπηρετεί τους μετόχους και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η Schroders έχει το πλέον διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο από οποιονδήποτε asset manager στο Ηνωμένο Βασίλειο ανά γεωγραφική περιοχή, κατηγορία assets και τύπο πελάτη. Προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σε πέντε επιχειρηματικούς τομείς λύσεων: θεσμικά, αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και alternatives, και διαχείριση πλούτου. Στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά προγράμματα, κρατικά επενδυτικά αμοιβαία κεφάλαια, δωρεές και ιδρύματα. Διαχειρίζεται επίσης περιουσιακά στοιχεία για τελικούς πελάτες, στο πλαίσιο των σχέσεων τους με distributors, οικονομικούς συμβούλους και διαδικτυακές πλατφόρμες. To Wealth Management της Schroders αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της φιλοδοξία να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου και οικονομικού σχεδιασμού σε πελάτες σε όλο το σχετικό φάσμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]