Η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, που συναρμολογεί τα iPhones της Apple ανακοίνωσε ότι επαναλειτούργησε κάποια τμήματα της παραγωγής της, μετά την πρόσφατη αναστολή εργασιών λόγω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται αυτό το διάστημα στο Σεντζέν και άλλες περιοχές της Κίνας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από τις αρχές.

Η Foxconn αποσαφήνισε πάντως ότι είναι σε θέση να ξαναρχίσει την παραγωγή μόνο σε πανεπιστημιουπόλεις που περιλαμβάνουν τόσο εγκαταστάσεις στέγασης των εργαζομένων όσο και χώρους παραγωγής.

Παραγωγή στις πανεπιστημιουπόλεις

Η ταϊβανέζικη εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει εφαρμοστεί μια διαδικασία «κλειστού βρόχου» σε αυτές τις πανεπιστημιουπόλεις, η οποία συμμορφώνεται με τις πολιτικές που εκδόθηκαν από την τοπική κυβέρνηση του Σεντζέν.

«Κατά την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας διαχείρισης κλειστού βρόχου εντός της πανεπιστημιούπολης του Σεντζέν και κατά την εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας των υπαλλήλων που ζουν στο κάμπους, ορισμένες λειτουργίες μπόρεσαν να ξεκινήσουν και πάλι, και κάποια παραγωγή πραγματοποιείται σε αυτές τις πανεπιστημιουπόλεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Foxconn στο CNBC.

Οι κύριες εγκαταστάσεις της Foxconn στην Σεντζέν βρίσκονται στην πόλη Longhua και στο Guanlan, αλλά η εταιρεία δεν διευκρίνισε ακριβώς πού θα συνεχιστεί η παραγωγή ή τι είδους προϊόντα θα συνεχίσουν να παράγονται.

Ο διακοπή λειτουργίας των εργασιών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήρθε λίγες μέρες αφότου η Apple ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη λίστα νέων προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου ενός οικονομικού iPhone που αναμένεται να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ασία.

Η Foxconn παράγει ορισμένα iPhone, iPad και Mac στο Σεντζέν. Ωστόσο, σχεδόν το 50% των iPhone παράγεται σε εργοστάσιο στην επαρχία Χενάν, σύμφωνα με την Bank of America. Η Apple μπορεί να αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή στην επαρχία Χενάν για να ανακτήσει ορισμένες από αυτές τις απώλειες.

«Οι Apple/Foxconn έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την παραγωγή σε άλλες περιοχές βραχυπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια του lockdown», έγραψαν οι αναλυτές της εταιρείας.

«Μια αυξημένη περίοδος διακοπής λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα σε άλλα εξαρτήματα που μπορεί να δημιουργήσουν έλλειμμα στην παραγωγή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία