
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών ενάντια στην ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μέτρα κοινωνικά δίκαια και στοχευμένα, ώστε να παρέχουν ανακούφιση σε όσους δυσκολεύονται περισσότερο» σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Γιάννης Μπρατάκος, μετά την εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς των νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε επίσης, ότι τα μέτρα αυτά «ταυτόχρονα, δεν υπονομεύουν την παράλληλη προσπάθεια της χώρας να αποκαταστήσει συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα, η οποία είναι απαραίτητη αν θέλουμε να έχουμε βιώσιμα επιτόκια δανεισμού, τόσο για το δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».
Ο κ. Μπρατάκος αναφέρει ότι η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι κρίσιμο ζητούμενο σήμερα, σε μια περίοδο όπου στις αγορές επικρατεί αναστάτωση και αναμένεται αύξηση του κόστους του χρήματος διεθνώς, και τα μέτρα αυτά, στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να οδηγηθεί ξανά σε δημοσιονομικό αδιέξοδο, μνημόνια και ύφεση.
«Βεβαίως, οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να σταματήσουν εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερο αποφασιστική και συντονισμένη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση, αλλά και την αντιμετώπιση της διεθνούς κερδοσκοπίας στις τιμές της ενέργειας. Πρέπει να διεκδικήσει την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων διασύνδεσης των δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, η οποία είναι η φθηνότερη και φιλικότερη για το περιβάλλον μορφή ενέργειας. Για να επιτύχει τη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη που θέλουμε, η χώρα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιγότερο λαϊκισμό».


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο