Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, σημειώνοντας το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από το 2020.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και σε μια εβδομάδα που ήταν πλούσια σε συνεδριάσεις Κεντρικών Τραπεζών με σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με την νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε μα κέρδη 0,7%, με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος, ενώ η εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν μικτή. Ο δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο άνω του 5,2%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από την εβδομάδα που έληξε στις 6 Νοεμβρίου 2020.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κέρδισε 0,26% στις 7.404,73 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 14.413,09 μονάδες και ο γαλλικός CAC διαμορφώθηκε στις 6.620,24 μονάδες με άνοδο 0,12%

Η αγορά φαίνεται πως είχε προεξοφλήσει προ πολλού την έναρξη της ανοδικής τροχιάς των επιτοκίων από τη Fed, όπως και το γεγονός ότι η μετριοπαθής αύξηση αυτής της εβδομάδας θα έχει πολλαπλή συνέχεια. Εξάλλου, και το συμβούλιο έστειλε σήμα για έξι αυξήσεις μέσα στη χρονιά, αν και υπάρχουν αναλυτές που επιμένουν να «βλέπουν» περισσότερες αυξήσεις.

Από το μέτωπο του πολέμου το κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζεται, αν και η αγορά ανακουφίστηκε από το γεγονός πως η Ρωσία πλήρωσε χθες κανονικά τους τόκους των κρατικών ομολόγων που έληξαν και μάλιστα σε δολάρια, αποφεύγοντας τουλάχιστον για την ώρα την απειλή της χρεοκοπίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές