Μετά το τριήμερο ράλι η Wall Street φαίνεται πως κατεβάζει ταχύτητα σήμερα, με την σημερινή συνεδρίαση να ξεκινά με μεικτά πρόσημα στους δείκτες. Αν και τίποτε δεν φαίνεται να αλλάζει τον συνολικά, πολύ θετικό απολογισμό της εβδομάδας.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει μείωση κατά 0,32% ή 112 μονάδες στις 34.368, ο S&P υποχωρεί κατά 0,2% στις 4.402 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,39% στις 13.667 μονάδες.

Πάντως, άνευ συγκλονιστικού και δυσάρεστου απροόπτου τις επόμενες ώρες, η αγορά θα καταφέρει να κλείσει επιτέλους αυτή την εβδομάδα σε θετικό έδαφος.

Ειδικά ο S&P 500 έχει διαγράψει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Νοέμβριο του 2020, με τα κέρδη του να ξεπερνούν το 4%. Αντιστοίχως για τον Nasdaq είναι η καλύτερη εβδομάδα του από τον Φεβρουάριο του 2021, με άνοδο άνω του 5%. Σημαντικά κέρδη έχει συσσωρεύσει και ο Dow, πάνω από 4,3% για την εβδομάδα, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του από τον Νοέμβριο του 2020

Στην αγορά ομολόγων, το ανοδικό σερί στις αποδόσεις τερματίστηκε με την απόδοση του 10ετούς ενδεικτικά να υποχωρεί στο 2,155%, ενώ το δολάριο κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία έναντι του ευρώ να βρίσκεται στο 1,102.

Η αγορά φαίνεται πως είχε προεξοφλήσει προ πολλού την έναρξη της ανοδικής τροχιάς των επιτοκίων από τη Fed, όπως και το γεγονός ότι η μετριοπαθής αύξηση αυτής της εβδομάδας θα έχει πολλαπλή συνέχεια. Εξάλλου, και το συμβούλιο έστειλε σήμα για έξι αυξήσεις μέσα στη χρονιά, αν και υπάρχουν αναλυτές που επιμένουν να «βλέπουν» περισσότερες αυξήσεις.

Από το μέτωπο του πολέμου το κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζεται, αν και η αγορά ανακουφίστηκε από το γεγονός πως η Ρωσία πλήρωσε χθες κανονικά τους τόκους των κρατικών ομολόγων που έληξαν και μάλιστα σε δολάρια, αποφεύγοντας τουλάχιστον για την ώρα την απειλή της χρεοκοπίας.

Σε κάθε περίπτωση με τις ελπίδες που είχαν διατυπωθεί για πρόοδο στις συνομιλίες να διαψεύδονται, οι ενεργειακές τιμές πήραν και πάλι την ανιούσα, με το πετρέλαιο να «καρφώνεται» και πάλι αρκετά πάνω από το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι. Αυτή την ώρα το Brent βρίσκεται στα 107,11 δολάρια και το αμερικανικό WTI στα 104,15. Στον αντίποδα ο χρυσός χάνει έδαφος στα 1.937 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]