Με μικρές μεταβολές άνοιξαν οι ευρωαγορές, καθώς η πίεση από τον πόλεμο ΡωσίαςΟυκρανίας συνεχίζει να επιβαρύνει το παγκόσμιο κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διολίσθησε 0,1% χαμηλότερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να υποχωρούν 0,8% ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ανέβηκαν 0,8%.

Οι παγκόσμιες αγορές συνεχίζουν να αναστατώνονται από τα γεγονότα στην Ουκρανία καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE άνοιξε με μικρή άνοδο 0,25%, ο γερμανικός DAX σημείωνε υποχώρηση 0,2%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 οριακή άνοδο με 0,06%

Προειδοποιήσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο ότι εάν αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτό θα σήμαινε την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου.

«Εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον Fareed Zakaria του CNN που μεταδόθηκε το πρωί της Κυριακής.

Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν κατά διαστήματα για ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες απέτυχαν να προχωρήσουν με βασικές αμοιβαίες παραχωρήσεις.

Στα εμπορεύματα, πάνω και από τα 111 δολάρια εκτινάχτηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Δευτέρα καθώς οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας δεν φαίνονται προς το παρόν να προκαλούν αισιοδοξία, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΕ συζητά το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές