Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν ελαφρώς ανοδικά τη Δευτέρα, καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνέχισε να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα στις παγκόσμιες αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,1%, με τους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να καταγράφουν μικτές τάσεις. Οι μετοχές της εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 4,3%, ενώ οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής υποχώρησαν 1,8% μετά τη συντριβή ενός επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 στην Κίνα .

Ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 7.442,39 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,6% στις 14.326,97 μονάδες, ενώ ο DAX στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 6.582 μονάδες με απώλειες 0,57%

Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία εξακολουθεί να κλυδωνίζει τις παγκόσμιες αγορές.

Η Ουκρανία απέρριψε τη Δευτέρα τελεσίγραφο να παραδώσει την πολιορκημένη πόλη λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν επίσης για άλλη μια φορά τη Δευτέρα, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να ενισχύονται κατά 6,8% στα 115,28 δολάρια το βαρέλι μέχρι αργά το απόγευμα στην Ευρώπη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 5,8% στα 110,74 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές