Ελαφρώς πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι σε περισσότερο από έναν χρόνο, που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης S&P καταγράφει μικρά κέρδη 0,14% στις 4.469,64 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08% στις 13.885,63 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται στις 13.890,56 μονάδες με πτώση 0,02%

Την περασμένη εβδομάδα, οι τρεις κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Νοέμβριο του 2020.

«Το ράλι των μετοχών την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα από τα πιο έντονα που έχουν καταγραφεί. Αν και θα μπορούσε να ανέβει λίγο υψηλότερα… παραμένουμε πεπεισμένοι ότι εξακολουθεί να είναι μια bear market και θα χρησιμοποιούσαμε αυτή τη δύναμη για να τοποθετηθούμε πιο αμυντικά», ανέφερε ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley.

Τη Δευτέρα, η Boeing σημείωσε πτώση περίπου 4% μετά τη συντριβή ενός επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 της China Eastern Airlines.

Τα ανοδικά επιτόκια φάνηκε να πλήττουν τις μετοχές της τεχνολογίας, καθώς η απόδοση του 10ετούς δείκτη αναφοράς σκαρφάλωσε περίπου 0,09 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,2%. Οι υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών είναι οι τομείς με τη χειρότερη απόδοση στον S&P 500 τη Δευτέρα. Η μητρική Meta του Facebook έχασε περίπου 2% και η Microsoft κινήθηκε οριακά χαμηλότερα.

Ανοδικά κινούνται, οι μετοχές της ενέργειας. Η Occidental Petroleum και η Marathon Oil ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο άνω του 5% και 4%, αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι εάν αποτύχουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, θα σήμαινε την έναρξη ενός «τρίτου παγκόσμιου πολέμου».

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης την αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Ευρώπη που προέρχεται από μια νέα παραλλαγή .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]