Σε θετικό έδαφος κινείται ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών εν μέσω ήπιων κινήσεων στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή τάσης για τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες μετά τις αρχικές πιέσει, γύρισαν σε θετικό έδαφος, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,63% λίγο μετά τις 14.30.

Την ίδια ώρα ο Γενικό Δείκτης  βρισκόταν στις 867,62 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,55%.
Ο τζίρος διαμορφώνεται σε 20,1 εκατ. ευρώ

Ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 38 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,88%, με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένους τίτλους.

Διαβάστε ακόμη: Το ΧΑ έσωσε μια χαμένη παρτίδα

Το κρίσιμο σταυροδρόμι

Σύμφωνα με την Trader24, η περιοχή των 850-880 μονάδων συνιστά ένα κρίσιμο μεσοπρόθεσμο σταυροδρόμι, καθώς η βίαιη καθοδική διάσπαση των 860 εν μέσω γεωστρατηγικής κρίσης έχει αφήσει τον Δείκτη σε αρνητική περιοχή, και η πολυήμερη μάχη του πέριξ αυτών των επιπέδων λαμβάνεται ως σήμα πώλησης εν είδει επιβεβαίωσης από την εν λόγω διάσπαση.

Η επόμενη βασική στήριξη είναι η περιοχή των 730 μονάδων με τους θεσμικούς να κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να επαναφέρουν τις 900 μονάδες στο προσκήνιο, ώστε να μην χαθούν οι ελπίδες για τετραψήφια νούμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών