Σε 3,5% από 4,2% χαμήλωσε την εκτίμησή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2022 ο οίκος Fitch.
Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ανάκαμψη μετά την πανδημία έχει πληγεί από τη συμφόρηση που παρατηρείται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, οδηγώντας σε άνοδο του πληθωρισμού.
Ο πόλεμος
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν θέσει σε κίνδυνο τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό. Οι κυρώσεις φαίνεται απίθανο να αρθούν σύντομα», εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.
Σημειώνοντας πώς η Ρωσία καλύπτει το 10% των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη, ο Fitch επισημαίνει ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα αυξήσει το βιομηχανικό κόστος και θα μειώσει το πραγματικό εισόδημα των καταναλωτών.
Το 2023
Ο οίκος αξιολόγησης χαμήλωσε επίσης την εκτίμησή του για το ΑΕΠ του 2023 κατά 0,2% στο 2,8%.















![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/06/akinita-888-efimerida-1024x682-1.jpg)






















