Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επίτευξης ευρωπαϊκής ομοφωνίας ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά τη Ρωσίας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στον τηλεποτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα δημιουργικά απέναντι στη συγκρότηση ομοφωνίας μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, «κάτι το οποίο διεκδικούμε και στις δικές μας υποθέσεις». Επανέλαβε ακόμα ότι για να είναι ισχυρότερο το πλαίσιο, θα πρέπει και η Τουρκία να συμμετάσχει στην επιβολή των κυρώσεων, όπως άλλες χώρες, μη μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ.

«Μαρτυρική πόλη» η Μαριούπολη

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μαριούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για μια «μαρτυρική πόλη», δήλωσε συγκλονισμένος από τα όσα είπε ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, για το μέγεθος της καταστροφής και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο υψηλότερο επίπεδο το θέμα της προστασίας της ελληνικής κοινότητας των 120.000 ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα