Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι πληθωριστικές πιέσεις και ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς και οι ανησυχίες για την άκρως μεταδοτική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον 2 εξακολουθούν να επηρεάζουν την επενδυτική συμπεριφορά.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν κέρδη από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, λίγες ώρες μετά το πτωτικό κλείσιμο στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,15% στις αρχές των συναλλαγών, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου με κέρδη 1,2%.

Ο δείκτης FΤSE στην αγορά του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 0,58% στις 7.485,41 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,03% στις 14478,97 ενισχυμένος κατά 1,06% και γαλλικός CAC διαμορφώνεται στις 6.637.85 μονάδες με άνοδο 0,84%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς οι συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν σημειώνουν πρόοδο. Τη Δευτέρα, η Ουκρανία αρνήθηκε να παραδώσει το λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις μετά από τελεσίγραφο της Μόσχας.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές την Τρίτη, καθώς οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν στα ύψη αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κέρδη στην Ασία

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της China Eastern Airlines στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περίπου 5% μετά τη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 του αερομεταφορέα στη νότια Κίνα τη Δευτέρα .

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,94%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άλμα 1,4% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,13%.

Μικτή εικόνα στις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας, καθώς ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,44% ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 0,174%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,83%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,86%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,47% υψηλότερα.

Συνεχίζεται το πετρελαϊκό ράλι

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν μέσω των ανησυχιών που προκαλούν στην αγορά οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και των πληροφοριών ότι έχει ανοίξει και στην Ευρώπη η συζήτηση για το ενδεχόμενο εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πρώτου μήνα του West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 2,20 δολάρια ή 1,96%, στα 114,32 δολάρια το βαρέλι στη NYMEX και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent αυξήθηκαν κατά 3,18 δολάρια ή 2,75% στα 118,80 δολάρια το βαρέλι στο Intercontinental Exchange.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές