Μια χρεοκοπία της Ρωσίας θα είχε «μάλλον περιορισμένες άμεσες συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο», σύμφωνα με την Γκίτα Γκοπίνατ, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Γκοπίνατ είπε ότι τα ποσά των πληρωμών που πρέπει να καταβάλει η Μόσχα είναι «σχετικά μικρά σε παγκόσμια κλίμακα». «Αυτό δεν συνιστά συστημικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ορισμένες τράπεζες που έχουν μεγαλύτερη έκθεση μπορεί να πληγούν περισσότερο.











![Ειδική παράταση της παραγραφής μετά την έκδοση απόφασης της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών [8ο Μέρος]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/05/taxes-scaled-1-1024x732-1-1-1.jpg)






















