Με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ξεκίνησε η “κουτσή” χρηματιστηριακή εβδομάδα, εν όψει της Εθνικής μας Εορτής. Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε μεν σε ελεγχόμενο εύρος διακύμανσης 16 μονάδων, ωστόσο έκλεισε σε αρνητικό έδαφος παρά την αισιόδοξη έναρξη.

Η διστακτικότητα είναι εμφανής, λόγω των εξελίξεων στο γεωστρατηγικό ζήτημα, με τους επενδυτές να κινούνται και πάλι στα λίγα δεικτοβαρή χαρτιά, όπως τις 4 τράπεζες, και τους ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Τεχνικά, παραμένουμε στην περιοχή αντίστασης των 860 μονάδων που οριοθετεί και την επιβεβαίωση από την προ ημερών πτωτική διάσπαση της μεσοπρόθεσμης ανοδικότητας, με τη μακροπρόθεσμη στήριξη να παραμένει στις 730 μονάδες.

Η δυναμική στις διεθνείς αγορές παραμένει δεμένη με την ένταση με την οποία θα χωνέψει η Wall Street τις -επίσημες, πλέον- αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Fed, με το βλέμμα να είναι σαφώς στραμμένο στην αυξημένη μεταβλητότητα των ημερών.

Στην αγορά ομολόγων, τα πάντα κινούνται πτωτικά στη δευτερογενή αγορά, με τους θεσμικούς να αποστρέφονται τις παλαιότερες εκδόσεις λόγω της στρέβλωσης στην καμπύλη επιτοκίων, και το αμερικανικό νόμισμα να συνεχίζει να ενδυναμώνεται έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων, υπό τη σκέπη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έτσι, το σχήμα είναι οξύμωρο, με πολύ δυνατές εταιρείες αλλά υποτιμημένες βάσει χρηματοοικονομικών μεγεθών, όπως οι ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΚΡΙ, κ.α.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News