Η Sandbox, το τμήμα της Alphabet που ασχολείται με την κβαντική τεχνολογία, θα μετατραπεί σε ανεξάρτητη εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού του Internet.

Το συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και έκτοτε η Alphabet υπήρξε σχετικά «σιωπηλή» για τις δραστηριότητές του. Ουσιαστικά, επρόκειτο για ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό σχήμα που λειτουργούσε εκτός των συνηθισμένων δομών του ομίλου.

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, η Sandbox ήταν ενδοεταιρικά γνωστή σαν «Τμήμα Χ» το οποίο ασχολούνταν με αντικείμενα ανάπτυξης τεχνολογίας που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονταν σε αυτή τη φάση σαν «εμπορικά».

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ο άνθρωπος που υπήρξε επικεφαλής του τμήματος από το 2016, ο Τζακ Χίνταρι, τεχνολογικός ερευνητής και επιχειρηματίας, θα είναι και ο πρώτος CEO της ανεξάρτητης πλέον Sandbox.

Η εταιρεία έχει ήδη προσελκύσει υψηλού προφίλ επενδυτές και πελάτες, ενώ θα στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού το οποίο τουλάχιστον εν μέρει θα χρησιμοποιεί κβαντική τεχνολογία. Η έδρα της θα είναι στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και θα απασχολεί 55 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, στους επενδυτές περιλαμβάνονται ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ, η Breyer Capital, η TIME Ventures (του Μαρκ Μπένιοφ της Salesforce) και η T. Rowe Price. Μάλιστα, ο Σμιντ θα αναλάβει και καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Στους πελάτες της Sandbox περιλαμβάνονται οι Softbank Mobile, Vodafone και το νοσοκομειακό δίκτυο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Sandbox.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή