Πτωτικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις σημαντικές συναντήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ηγετών της G7 στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 υποχώρησε ελαφρά κατά 0,04% στις 454 μονάδες. Ο κλάδος του λιανεμπορίου έκλεισε με απώλειες 1,4%, ενώ με κέρδη της τάξης του 1,4% έκλεισε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 14.274 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,39% στις 6.556 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 διαφοροποιήθηκε και έκλεισε με κέρδη 0,09%  στις 7.467 μονάδες.

Ανοδικά κινείται η Wall Street από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά τις απώλειες που κατέγραψε την Τετάρτη. Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να σταθμίζουν τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve εν μέσω επίμονου πληθωρισμού.

Σε επίπεδο μετοχών, η Daimler Truck έκλεισε με κέρδη που ξεπέρασαν το 7% μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας.

Την καλύτερη απόδοση από τις μετοχές που μετέχουν στον Stoxx 600, κατέγραψε η ​​βρετανική επενδυτική εταιρεία Bridgepoint, κλείνοντας με κέρδη 10%, καθώς ανακοίνωσε απότομη αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα του 2021 και διανομή μερίσματος. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Kion Group με πτώση 12%.

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες 2,29 ενόψει τριημέρου

Με τους επενδυτές να ρευστοποιούν, κατοχυρώνοντας βραχυπρόθεσμα κέρδη, μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες ενόψει και του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρξαν καταλυτικές εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησε την Πέμπτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις  843,11, καταγράφοντας απώλειες 1,38%. Στο σύνολο των τεσσάρων συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας οι απώλειες έφτασαν το 2,29%, ψαλιδίζοντας μέρος των κερδών 4,2% που είχε καταγράψει μία εβδομάδα πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές