Οι Ελληνικές Αρχές σύναψαν δύο συμβάσεις με τη Naval Group για την προμήθεια τριών, συν μία υπό προαίρεση, φρεγατών άμυνας και παρέμβασης (FDI HN) καθώς και για την εν υπηρεσία υποστήριξή τους. Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν επιπροσθέτως την προμήθεια τορπιλών MU90 και αντιμέτρων CANTO, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας,

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο, γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), και τον Πιέρ Ερίκ και Πομελέτ , πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Naval Group, παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Γαλλίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Φλορανς Παρί.

Ένα μείζον πρόγραμμα για την ελληνική βιομηχανία

Ομάδες της Naval Group εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να εδραιώσουν συνεργασίες με εγχώριους βιομηχανικούς παίκτες με στόχο να υπογραφούν οι πρώτες σχετικές συμβάσεις κατά τους προσεχείς μήνες, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Περιλαμβάνοντας ένα ικανό κομμάτι που άπτεται της Έρευνας & Ανάπτυξης, το σχέδιο συνεργασίας είναι βιώσιμο, τονίζει η εταιρεία και εξυπηρετεί τον στόχο για την ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής, τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης μέσω της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας

Η FDI HN, όπως αναφέρει η Naval, έχει υψηλές δυνατότητες σε κάθε τύπο μάχης: αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ανθυποβρυχιακό και την προβολή ειδικών δυνάμεων. Διασφαλίζει την άμυνα ενάντια σε επιθέσεις από αέρος ή από στεριά με τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Seafire της Thales, που είναι το πρώτο αμιγώς ψηφιακό πολυλειτουργικό ραντάρ με ενεργή κεραία και σταθερά πάνελ. Επίσης, είναι εξοπλισμένη με έναν μονό πλήρως ενσωματωμένο ιστό που διαθέτει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες ώστε να επιτυγχάνεται σε μόνιμη βάση επιτήρηση 360°. Ως η πρώτη φρεγάτα στην αγορά που διαθέτει εγγενή προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, είναι εξοπλισμένη με δύο data-center που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις εφαρμογές του πλοίου.

O κ. Pommellet, πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Naval Group, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς, στη Naval Group και στους εταίρους μας Dassault, MBDA &Thales, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. Η Ελλάδα επέλεξε τη νεότερη γενιά φρεγατών που συγκεντρώνει τα βέλτιστα στοιχεία της γαλλικής ναυτικής τεχνογνωσίας και θα ισχυροποιήσουν τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού. Το πρόγραμμα των φρεγατών αποτελεί το πρώτο από μία σειρά βημάτων που περιλαμβάνει η συνεργασία μεταξύ Naval Group και Πολεμικού Ναυτικού και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, των ναυτικών σωμάτων αλλά και των βιομηχανικών κλάδων αυτών, κατά τις προσεχείς δεκαετίες.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις