Το κτήριο μιας πρώην καλτσοποιίας στη Νάσβιλ μεταμορφώθηκε σε Soho House ξενοδοχείο, σχεδιασμένο κατά τρόπο που κλείνει το μάτι στο βιομηχανικό σκηνικό και τη μουσική παράδοση της Music City.

To May Hosiery Building, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1910 στην καλλιτεχνική συνοικία Wedgewood-Houston, πλέον περιλαμβάνει μια σειρά από καταλύματα και χώρους λέσχης.

«Ο σχεδιασμός είναι επηρεασμένος από έντονη προπολεμική ευρωπαϊκή αισθητική, συνδέοντας την ιστορία του κτηρίου με εμπνευσμένα από Bauhaus εντυπωσιακά γεωμετρικά μοτίβα, θαρραλέα βιομηχανικά φινιρίσματα και επί παραγγελία είδη κιγκαλερίας» είπε η ομάδα σχεδιαστών. «Δεν αποφεύγει τις επιρροές της Music City το Soho House Nashville με τις ζεστές, πλούσιες υφές του από την περίοδο του ροκ εντ ρολ και με τα διακοσμητικά μοτίβα του που κάνουν ένα γνέψιμο στην τζαζ και τα μπλουζ» πρόσθεσαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Στον πυρήνα του κτηρίου, το Club Room είναι χωρισμένο σε ιδιωτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης βιβλιοθήκης με τζάκι και χώρου για παιχνίδια. Το Sock Room τιμά την προηγούμενη χρήση του κτηρίου – παραγωγή καλτσών που φορούσαν και οι αστροναύτες οι οποίοι περπάτησαν στη Σελήνη – και τώρα φιλοξενεί μουσικές και άλλες εκδηλώσεις. Το ξενοδοχείο διαθέτει 47 υπνοδωμάτια με διαφορετικό εμβαδόν και μια τριώροφη loft σουίτα.

Αποκτήθηκαν συνολικά 170 έργα από 41 ντόπιους καλλιτέχνες, τα οποία εκτίθενται τόσο στο ξενοδοχείο όσο και στο Club. Τα έργα αυτά ήρθαν να συναντήσουν την ευρύτερη συλλογή έργων τέχνης που εκτίθενται στα ξενοδοχεία Soho House σε όλον τον κόσμο, την οποία σταδιακά δημιούργησε η εταιρεία από την ίδρυσή της στο Λονδίνο το 1995 έως σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus