Παρά το γεγονός ότι τα μάτια όλων ήταν στραμμένα τόσο στον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και στα θέματα νομισματικής πολιτικής, η Wall Street έκλεισε με άνοδο, με εξαίρεση τον δείκτη Nasdaq.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 153,3 μονάδες ή 0,44%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5%. Ο Nasdaq αντίθετα έκλεισε με πτώση της τάξης του 0,2%, στον απόηχο της νέας αύξησης των ομολογιακών αποδόσεων στη σημερινή συνεδρίαση.

Παρόλα αυτά, σε επίπεδο εβδομαδιαίας απόδοσης και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη: ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,3%, ο S&P 500 κατά 1,8% και ο Nasdaq κατά 2%.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος σημείωσε άνοδο, με στήριγμα και στο νέο άλμα των ομολογιακών αποδόσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έφθασε το 2,5%. Η μετοχή της Bank of America και της Wells Fargo ενισχύθηκε 1,5% και 2,4% αντίστοιχα.

Αντίθετα, ο τεχνολογικός κλάδος ήταν αυτός που άσκησε τις σημερινές πιέσεις στο Nasdaq, με τη μετοχή της Zoom να υποχωρεί κατά 3,2% και της DocuSign κατά 3,9%

Ο… φόβος του πληθωρισμού εξακολουθεί να είναι παρών, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για πιο επιθετική νομισματική πολιτική. H Wall Street έχει αναθεωρήσει ανοδικά τις προσδοκίες της για τις επιτοκιακές αυξήσεις, με την Goldman Sachs έως τη Bank of America να περιμένουν τώρα αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του μήνα, ο S&P 500 έχει παρουσιάσει κέρδη 3,9%, καλύπτοντας σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του που έχει παρουσιάσει από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street